7 studietips voor studeren van een geneeskundestudent – Animus Medicus GmbH Direkt zum Inhalt
Nederlands
EUR
7 Lerntipps fürs Studium von einer Medizinstudentin - Animus Medicus GmbH

7 studietips voor studeren van een geneeskundestudent


7 leertips voor studeren van een geneeskundestudent


Bij je studie geneeskunde word je vaak geconfronteerd met een enorme berg stof, die je kunt leer het meeste van in een korte tijd zou moeten weten. Vaak is dit uiterst ontmoedigend en één enkele vraag gaat vóór alle andere: "Hoe moet ik hier mijn hoofd omheen wikkelen?"


Ik heb mezelf hier zeker in gevonden plaats meerdere keren Situatie en weet hoe overweldigd en gedemotiveerd je je op zulke momenten kunt voelen. Daarom deel ik hier graag een paar tips met je die me hebben geholpen enorme hoeveelheden substantie te veroveren en toch voor mijn geestelijke gezondheid te zorgen; als je dit verwaarloost, verlies je vaak energie en energie verloor heel snel het uithoudingsvermogen om te leren. Studeren is een marathon, geen sprint!


 


Tip #1 Verdeel de hoeveelheid stof in kleine stukjes


Het is het beste om Begin hiermee om grofweg door al uw materiaal te bladeren om in te schatten in hoeveel onderwerpen u het materiaal kunt verdelen en hoe uitgebreid elk onderwerp ongeveer is. Op deze manier kun je het grote geheel opdelen in kleinere stukjes die veel gemakkelijker te overwinnen zijn en waar je beetje bij beetje aan kunt werken.


Als je nog steeds niet weet waar je moet beginnen: in de meeste leerboeken is al nagedacht over de volgorde van de onderwerpen, dus: begin meestal gewoon met het eerste onderwerp, de rest bouwt zo goed op als altijd daar ook op.


 


Tip #2 Maak een leerplan


Voor mij persoonlijk werkt niets zonder een leerplan. Het brengt structuur in het dagelijks leven en geeft je het gevoel dat jij de controle hebt over jouw succes en dat je precies weet: Als ik het plan volg, ben ik zeker binnen de deadline klaar.


Indien mogelijk: bouw een paar bufferdagen en een paar herhalingsdagen in voor de einddatum, dit geeft je extra zekerheid als er iets tussen komt of als het even niet lukt op een dag loop je geconcentreerd. Het leerplan is ook geen rigide structuur. Het kan tijdens de uitvoering naar wens worden gewijzigd. Wel is het belangrijk dat je de ruwe kaders aanhoudt, zodat je veilig met de stof om kunt gaan.


 


Tip #3 Stel elkaar vragen


Samen leren met medestudenten is veel leuker en voelt niet zo vervelender dan alleen voor het boek zitten. Spreek met 2-3 vrienden af wanneer je iets gaat leren, zodat je na een dag leren onderwerpen kunt doornemen, eventuele onduidelijkheden aan elkaar kunt uitleggen en vooral met elkaar kunt communiceren.


Zo kun je zien waar je sterke en zwakke punten liggen en kun je dus ten eerste je leerplan nog een keer aanpassen en de onderwerpen herhalen die niet zo goed gingen en ten tweede even op adem komen als je zien dat leren op sommige plaatsen daadwerkelijk een verschil heeft gemaakt. Bovendien verstevigt het beantwoorden van vragen en het bespreken de kennis enorm!


 


Tip #4 Visualiseer de voortgang


Je hebt zo vaak het gevoel dat je hebt nog niets bereikt en de berg wordt er niet kleiner op. Daarom is het belangrijk om je voortgang te visualiseren en voor je te houden. Bij mij werkte het bijvoorbeeld goed met het leerplan, omdat ik altijd de onderwerpen aanvinkte waar ik aan gewerkt had.


Elke keer dat ik een vakje kon aanvinken, was het een soort mini-triomf en wist ik dat ik al een klein stapje in de goede richting had gezet. Na een paar dagen zie je hoeveel onderwerpen je al hebt afgevinkt en besef je dat al het werk daadwerkelijk een verschil maakt.


 


Tip #5 Stel studievrije tijden in


Extreem belangrijk! Niemand kan op de lange termijn 24/7 leren volhouden. Stel een tijdstip vast waarop je uiterlijk stopt met studeren, Neem 's avonds wat tijd vrij en doe iets dat je leuk vindt en balans biedt: sporten in de sportschool, uit eten gaan vrienden of gooi jezelf op de bank met je vrienden en je favoriete serie.


Neem soms een middag vrij om iets leuks te doen. Je hoeft je niet schuldig te voelen als je iets anders doet dan eten, slapen en studeren. Dat laatste kun je misschien wel een paar dagen doen, maar op de lange duur zal het je enorm uitputten en zal de leertijd veel minder efficiënt worden benut, wat je weer nog meer uitput, en je in een nare vicieuze cirkel terechtkomt. cirkel. We zijn tenslotte nog steeds mensen en geen machines, en mensen kunnen niet de klok rond werken.


 


Tip #6 Verlies het grote doel niet uit het oog


Vooral in de preklinische fase komt het vaak voor dat u ... Na het hardop memoriseren denk je op een gegeven moment: “Waarom doe ik mezelf dit aan?” Je krijgt zelden het gevoel dat je alle kennis die je in je hoofd hebt gestopt ook daadwerkelijk kunt gebruiken in je medische beroep.


Helaas kan ik op dit moment niet inschatten of de kennis later nog nodig zal zijn. Maar wat ik wel kan zeggen is: geen enkele studie is makkelijk en zeker bij een geneeskundestudie komt er altijd een zekere mate van ambitie bij kijken, omdat het voelt alsof er voortdurend obstakels op je pad komen. Dus als je in een fase zit waarin je bij jezelf denkt: wat heeft dit allemaal voor zin? Denk na over het uiteindelijke doel dat je wilt bereiken: dokter worden.


Onderweg moet je vaak even doorbijten, maar uiteindelijk is het de moeite waard omdat je het werk kunt doen dat je echt wilt doen. Vooral de gekleurde vakjes in de leerboeken met de klinische verwijzingen helpen mij altijd. Dit kan er ook voor zorgen dat je wat meer gefascineerd raakt door het onderwerp. En als dat allemaal helemaal niet helpt, is hier het favoriete gezegde van de arts: Alles wordt toch beter na het natuurkunde-examen!


Tip #7 Geniet van de tijd


Ook al is het soms stressvol en moet je veel leren. Je moet proberen van elke seconde te genieten. Maak plezier met medestudenten, ga uit, of doe gewoon leuke dingen die je altijd al wilde doen.


Je hebt tijdens je studie meer vrijheid dan waar dan ook. Geniet van de tijd waarin je nog zo jong en vol energie bent en neem je studie niet te serieus.


 


Wat vond je van het bericht? Heb je wat spullen mee kunnen nemen? Schrijf het gerust in de reacties.


Vriendelijke groeten,


Uw geneeskundestudent


@studymedizin_