Tandartspraktijk faciliteit – Animus Medicus GmbH Ga direct naar de inhoud
Zahnarztpraxis Einrichtung: so einfach geht dekorieren

Tandartspraktijkinrichting: decoreren is zo eenvoudig

Een bezoek aan de tandarts brengt bij sommige mensen om verschillende redenen gevoelens van ongemak met zich mee. De tandartspraktijk zou niet een van deze redenen moeten zijn, maar eerder het tegenovergestelde effect hebben. In dit blogbericht laten we u zien hoe uw tandartspraktijk ervoor kan zorgen dat uw patiënten zich op hun gemak en welkom voelen en geven we u enkele tips over hoe dit met onze producten kan worden bereikt.

 

De tandartspraktijk: de eerste indruk telt

Het is algemeen bekend dat de eerste indruk telt. Dit geldt ook voor het betreden van uw tandartspraktijk. Het eerste wat uw patiënten zien is de tandartspraktijk in de ontvangst- en wachtruimte. De tandartspraktijk speelt een cruciale rol, vooral voor nieuwe patiënten en patiënten die nerveus of bang zijn bij een bezoek aan de tandarts. Het geeft vorm aan de beleving van de praktijk en brengt een eerste oordeel over de kwaliteit en het vertrouwen met zich mee.

Om uw tandartspraktijk de finishing touch te geven, mag de juiste decoratie niet ontbreken. In de volgende paragrafen leest u hoe u uw tandartspraktijk met de onze kunt verbinden anatomische foto's op de juiste manier opzetten.

 

De basisprincipes van het opzetten van een tandartspraktijk

Bij een uitnodigende inrichting van uw tandartspraktijk gaat het om veel meer dan netheid en orde. Patiënten merken het als de tandartspraktijk goed doordacht is. Een harmonieus kleurenschema, comfortabele zitplaatsen, een garderobe en activiteiten voor jong en oud zorgen ervoor dat uw patiënten zich op hun gemak en welkom voelen. Ook goed onderhouden planten en prettige verlichting geven een goede eerste indruk.

 

Kleuren en materialen in de tandartspraktijk

De kleurkeuze in uw tandartspraktijk speelt een crucialere rol dan u in eerste instantie zou denken. We hebben vaak gezien dat de tandheelkunde werd bediend met witte muren en passend meubilair. Kale witte muren doen uw tandartspraktijk echter niet echt goed, omdat ze er snel koel en ongemakkelijk uitzien.

Als het gaat om de kleuren van uw tandartspraktijk, moet u zachte, rustgevende tinten kiezen. Deze hebben niet alleen een ontspannend effect op patiënten die nerveus zijn, maar ook op alle andere patiënten en personeel. Natuurlijke kleuren, zoals ondiepe blauw- en groentinten, combineren perfect met natuurlijke materialen zoals hout en steen.

Ons Anatomieafbeeldingen in vintage stijl passen zich perfect aan dit kleurenschema aan. De achtergrond heeft een lichtbruin/beige tint, terwijl de motieven in krachtig grijs en zwart opvallen. Niet alleen de kleuren van de posters zijn natuurlijk, maar ook de tekenstijl. Onze motieven zijn realistisch en levensecht, zodat ze perfect passen in het totaalbeeld van uw tandartspraktijk.

 

De juiste verlichting voor uw tandartspraktijk

Ook de lichtomstandigheden in uw tandartspraktijk mogen niet worden onderschat. Ze beïnvloeden niet alleen de kleuren en materialen van uw interieur, ze bedienen ook uw patiënten en zetten accenten. Zorg er bij het kiezen van uw verlichting voor dat u voldoende natuurlijk licht heeft en een goede balans tussen functionaliteit en esthetiek.

Naast het gemakkelijk kunnen lezen van de tijdschriften en informatiebrochures die in de wachtruimte liggen, wordt gerichte verlichting ook vaak als blikvanger ingezet.Dit is waar onze anatomiefoto's een rol spelen. Schilderijverlichting maakt van onze unieke ontwerpen echte blikvangers die de aandacht van patiënten trekken. U kunt zien hoe nauwkeurig onze afbeeldingen zijn ontworpen en hoeveel liefde er in de details zit. Zeker in combinatie met een bijpassend exemplaar Fotolijstje Onze anatomieposters zijn een klein hoogtepunt in uw tandartspraktijk.

 

Kleine details die een grote impact hebben op uw tandartspraktijk

Vaak zijn het juist deze kleine dingen en details die de tandartspraktijk definiëren en een cruciaal verschil maken. Onze anatomiebeelden zijn samen met tandartsen tot stand gekomen, zodat ze er niet alleen esthetisch uitzien, maar ook anatomisch correct zijn. Wij combineren het vakgebied tandheelkunde met esthetiek en laten zo aan u en uw patiënten zien hoe uitgebreid en mooi tandheelkunde is. Onze posters bieden de mogelijkheid om de anatomie van het menselijk lichaam te verkennen. Onze vele posters uit de categorie “ Tandheelkunde “.

We variëren onze motieven binnen de categorie, zodat u een ruime keuze heeft en uw patiënten zich niet moe hoeven te maken van slechts één anatomiefoto. Uw tandartspraktijk kan bijvoorbeeld worden verfraaid met een poster met een overzicht van menselijke tanden of de anatomie van het menselijk gezicht. De spierstrengen en belangrijke aderen worden nauwkeurig weergegeven en benoemd, zodat geen detail wordt gemist.

Die van ons zijn ook geschikt Anatomie pinnen Gemaakt van emaille, ideaal voor het toevoegen van speelse kleine details aan uw tandartspraktijk. Hier en daar kunt u een kleine tandpin aan het kussen in de wachtruimte bevestigen of in een kom bij de ingang achterlaten voor uw patiënten. Het zijn gewoon de kleine dingen in het leven.

 

Uw tandartspraktijk met een persoonlijk tintje

Uw praktijk is altijd een deel van u. Een persoonlijk tintje geeft uw praktijk een vriendelijke en open uitstraling die het verschil kan maken. Je moet persoonlijk niet met privé verwarren. De persoonlijke touch kunt u eenvoudig tot uiting brengen door op een creatieve manier uw persoonlijke interesses en focus op het gebied van de tandheelkunde over te brengen. Visueel aantrekkelijke en goed op elkaar afgestemde posters en afbeeldingen zijn hiervoor ideaal. Wij hebben onze professionele posters precies voor dit doeleinde ontworpen.

Als je liefde ook in de details zit, is een bijzonder gedetailleerd en nauwkeurig beeld, zoals dat van de tandinnervatie, ideaal. Maar als je hart klopt voor het lesgeven naast het oefenen, dan kan dit via onze Anatomiefoto's in schoolbordstijl show. Deze stijl geeft vorm aan het interieur van uw tandartspraktijk doordat de donkere achtergrond een sterk contrast vormt met de lichte en zachte muurtinten. De posters springen meteen in het oog en de krijtbordstijl, die moet doen denken aan een schoolbord zoals op school, verwijst discreet naar jouw liefde voor lesgeven.

 

Conclusie: Het is de mix van de tandartspraktijk die telt

Zorgvuldig geselecteerde tandartspraktijkinrichting is een must om niet alleen te zorgen voor een goede eerste indruk, maar ook voor een prettig verblijf in uw praktijk. Naast basiszaken als comfortabel zitten, netheid en orde, zijn ook de kleurkeuze en de juiste accenten belangrijk.Met onze posters zorgen wij ervoor dat u uw patiënten verwelkomt in een omgeving die professioneel en uitnodigend overkomt. Onze gedetailleerde anatomiebeelden geven patiënten inzicht in uw vakgebied en combineren tegelijkertijd professionaliteit met esthetiek. Geef uw tandartspraktijk net dat beetje extra met onze hulp!